Interviews voor Stichting Lezen / de Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd / Stichting Lezen

In opdracht van Stichting Lezen heb ik acht kinderen door het hele land geïnterviewd over wat ze lezen, waar ze lezen en waarom ze er toch zoveel plezier in hebben. Deze interviews worden gebruikt voor onderzoek van Stichting Lezen naar fervente lezers. Een korte versie van deze interviews vind je op de website van De Nationale Voorleeswedstrijd, want alle geïnterviewden deden ook aan deze wedstrijd mee! Dit zijn de eerste zes.

‘Hoe meer je leest, hoe leuker het wordt.’

Ilyas (11)

‘Als ik een boek vasthoud weet ik, oké, dit is echt’

Tamara (11)

‘Als je een boek leest, voel je dat er liefde in zit’

Mae (11)

‘Het verhaal komt vaak pas op bladzijde dertig’

Levi (11)

‘Toen ze stopten met voorlezen, dacht ik: die ga ik allemaal lekker zelf lezen!’

Coen (10)

‘Ik zet tijdens het koken een verhaaltje aan’

Anouk (11)