Podcast: Mijn instrument

Het Concertgebouw / Studio Popcorn

Mijn Instrument is een podcastreeks van Het Concertgebouw voor kinderen waarin kinderen vertellen over hun eigen (orkest)instrument. In aflevering #1.1 vertelt Adiba (10 jaar) over de harp: ‘Het klinkt alsof iemand met je meezingt.’ Ze vindt de harp een prachtig instrument: ‘Het is een zacht, rustig en niet zo’n moedig instrument.’

Mijn Instrument is een podcastreeks van Het Concertgebouw voor kinderen waarin kinderen vertellen over hun eigen (orkest)instrument. In aflevering #1.1 vertelt Adiba (10 jaar) over de harp: ‘Het klinkt alsof iemand met je meezingt.’ Ze vindt de harp een prachtig instrument: ‘Het is een zacht, rustig en niet zo’n moedig instrument.’

Adiba speelt bij Stichting Leerorkest in Amsterdam Noord: ‘Soms vergeet ik zelf te spelen, dan vind ik het zó mooi hoe de andere kinderen spelen!’ Je moet wel getrainde vingers hebben, want als ze een tijdje niet gespeeld heeft ‘kan het een beetje prikken’.

In deze eerste aflevering met Adiba hoor je klassieke muziek van onder anderen Debussy, Händel en Britten, maar ook Zuid-Amerikaanse volksmuziek en een compositie van de bekende Nederlandse meesterharpist Remy van Kesteren. De muziek is geselecteerd door Sanneke Hendrich van Het Concertgebouw.