Dit is Joël

Gemeente Amsterdam / WSP

Joël, medewerker bij Bazar Amsterdam

Dit is Joël. Hij werkt nu bijna 3 jaar met heel veel plezier bij restaurant Bazar in Amsterdam. Dat is best bijzonder, want hij is niet 100% inzetbaar. Hiervoor ontvangt hij een Wajong-uitkering.

Hij wil dolgraag werken, maar het is voor hem niet makkelijk om aan werk komen. Bazar ziet zijn talenten. Hij doet nu lichte taken zoals het indekken van de tafels. Hij zorgt ervoor dat de gekleurde servetten gemixt worden en hij maakt de bar gereed voordat ze opengaan op de 1e etage  zodat de avondploeg goed voorbereid aan de slag kan gaan.

Bazar kan en wil niet meer zonder Joël en alle andere Wajongers die er werken. Daarom schittert Bazar als schoolvoorbeeld in een film over diversiteit voor WSP / Gemeente Amsterdam. Ik deed de productie, de interviews en schreef het script. Op 28 mei is de film klaar!