Doe iets

MVO Nederland

Doe iets

Op werkdagen fiets ik over de Amsterdamse Wibautstraat onder het spoor door naar station Amstel om met de trein naar Utrecht te gaan. Op het viaduct staan twee woorden: DOE IETS.

Op en onder dit viaduct reizen treinreizigers, automobilisten, wandelaars, hardlopers, (race)fietsers en bakfietsen vol kinderen en soms met een hond. Allemaal doen ze iets. Op een werkplek, op school, thuis of in het café.

Dat DOE IETS doet me steeds weer iets. Het spreekt me aan op wat veranderen moet. Dat kan van alles zijn: de wereld, mijn woning, financiën, liefde, werk. En elke keer als ik onder dat viaduct doorfiets betekent het iets anders: – Doe iets, want een ander doet het niet, – De wereld gaat eraan, doe iets, – Iets doen is beter dan niets, – Iedereen doet maar wat.

Meestal maakt dat DOE IETS me heel trots. Dat ik werk doe dat ertoe doet. En dat er zoveel ondernemers zijn die duurzaam ondernemen. Onze nieuwe website is live gegaan, met een ereplek voor de ondernemers die het gewoon doen.

 

Dank aan Serge Verheugen voor het maken van DOE IETS