De cliënt voorop [4/5]: Leo, Ria en Paul

Brighter World / Buurtzorg
Foto: Arjen Born

Foto: Arjen Born

“Ik heb MS, mijn vrouw Ria verzorgt me al twintig jaar. Noem het mantelzorg, het hoort erbij zegt zij altijd. Ze is een sterke vrouw hoor, met veel humor. Ria kreeg een hersentumor, waarop twee operaties volgden. Toen kwam er een ziekte aan haar handen bij, door overbelasting, weer een operatie! Daar bovenop brak ze enkele maanden geleden haar knieschijf. Niet alleen had zij nu zelf hulp nodig, ook mijn zorg viel weg.”

“We hebben heel even andere reguliere zorg gehad. Maar dat waren te veel mensen in een paar weken en daardoor kon ik niet naar mijn werk. Toen hebben we Buurtzorg ingeschakeld. Paul komt het vaakst, hij is de sterkste man uit het team. Het is echt een schat. Hij is heel precies in zijn werk én hij heeft humor.”

“We halen regelmatig grappen met elkaar uit”

 

“We halen regelmatig grappen met elkaar uit, de beste vorig jaar. Paul zat ook in het complot. We hadden onze Persoonlijk Begeleider Leonie wijs gemaakt dat we een promotiefilmpje gingen maken voor een héél bijzonder matras. We hadden een filmset in de kamer gefabriekt – met lampen en al – ik lag op het matras. Leonie wist van niks en moest een tekst voordragen. Paul kwam binnen, vermomd als cameraman. Maar Leonie was zo serieus aan het lezen dat ze niet eens doorhad dat ze door haar collega’s voor het lapje werd gehouden. Het was voor ons als een vakantie. Iets wat we al jaren niet meer kunnen doen.”

Cliënt: Leo Meijer
Buurtzorgmedewerker: Paul de Bont
Vrouw/mantelzorger: Ria Meijer
Buurtzorgteam: Arnhem Zuid

 

Dit interview is uit een reeks van 5 clienten en hun buurtzorgmedewerker. Lees ze hier alle 5 (PDF)