De cliënt voorop [3/5]: Margriet, Cor en Agnes

Brighter World / Buurtzorg
Foto: Arjen Born

Foto: Arjen Born

“Agnes komt pratend binnen en gaat weer pratend weg. Ze is als een vriendin voor me. Ik ken haar nog uit mijn revalidatietijd, dus inmiddels al drie jaar. Ze zegt heel vaak dat ze het zo bijzonder vindt dat ik nog leef. Dat ik haar sterkste cliënt ben. Tijdens het wassen en aankleden hebben we het over van alles. De tuin, de kinderen en winkelen. Daar ben ik dol op. En het kan gewoon vanachter de laptop.”

“Ik heb sinds dertien jaar diabetes, maar de laatste jaren
komt er steeds wat bij. Eerst de diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom, toen een hartinfarct, daarop volgde een herseninfarct. Ik kreeg een hersenbloeding vanwege een nieuw medicijn, dat werkte niet zoals verwacht. En onlangs kreeg ik een epileptische aanval.”

“Hij is mijn man, mijn huishoudster, mijn klusjesman…”

 

“Door faillissement van het bedrijf is Cor nu thuis. Hij is mijn man, mijn huishoudster, mijn kok en mijn klusjesman. Hij heeft bijvoorbeeld de tuin verbouwd, zodat ik kan tuinieren vanuit mijn rolstoel. En hij lakt mijn nagels, altijd passend bij mijn outfit.”

“Zonder Buurtzorg had ik nooit thuis kunnen blijven. Onlangs organiseerden we een groot feest ter ere van ons 25-jarig huwelijk. Iedereen was erbij, vrienden, familie en het hele Buurtzorgteam. En dan te bedenken dat ik er bijna niet meer was geweest.”

Cliënt: Margriet van Bergen
Buurtzorgmedewerker: Agnes Sass
Man/mantelzorger: Cor Toonen
Buurtzorgteam: Arnhem Zuid

 

Dit interview is uit een reeks van 5 clienten en hun buurtzorgmedewerker. Lees ze hier alle 5 (PDF)