De cliënt voorop: [1/5] Ans en Gré

Brighter World / Buurtzorg
Ans&Gre

Foto: Arjen Born

“In mei 2009 kwam ik uit het ziekenhuis. Ik begreep dat ik thuis hulp nodig zou hebben vanwege mijn parkinson. Ik las een artikel over Buurtzorg en dacht: dat is iets voor mij. Kleinschalig met een vast team mensen. Er volgde een intakegesprek, waarbij Gré aanwezig was. Al snel bleek dat er aandacht en begrip was voor mijn situatie. Dat gaf mij vertrouwen.”

“Gré is zeker bijzonder. Ze heeft echt aandacht voor diegene die tegenover haar zit en daarnaast is ze ook heel praktisch en lekker doortastend. Ze weet wat ik nodig heb en geeft handige tips voor lastige situaties en komt vaak met concrete oplossingen en hulpmiddelen.”

“Ze weet wat ik nodig heb”

 

“Door haar ben ik weer gaan internetten en e-mailen. Ze haalt me over om op de scootmobiel te stappen. Moeilijke zaak want ik dacht: je gaat erop zitten drukt de voetpedalen in en rijden maar. Mooi niet. Het voelt soms of je omkiepert.”

“Af en toe doen we wat extra’s. We winkelen weleens samen en waar nodig zal ze me helpen. Zo stimuleert ze mij ook om contacten te onderhouden. Helpt eventueel mee met vervoer regelen. Ik doe natuurlijk zoveel mogelijk zelf maar door de energieke en positieve inzet van Gré kom ik een heel eind. Gezien de omstandigheden kan ik het niet beter hebben.”

Client: Mevrouw Ans de Soete


Buurzorgmedewerker: Gré Schuurman


Buurtzorgteam: Ruurlo

 

Dit interview is uit een reeks van 5 clienten en hun buurtzorgmedewerker. Lees ze hier alle 5 (PDF)