De cliënt voorop: [2/5] Thom en Saskia

Brighter World / Buurtzorg

 

Thom&Saskia_kl

Foto: Arjen Born

 

“Op een vakantie toen ik nog in groep twee zat, moest ik heel veel plassen en drinken. Ik was erg moe en werd steeds dunner. Ik had ook een hele droge tong. Na een tijdje kwamen we erachter dat ik suikerziekte had.”

“Saskia komt elke dag op school, soms wel twee keer, om mij te helpen. We prikken om te kijken of er insuline bij moet. Ik heb een apparaatje dat met een slangetje in mijn been zit. De hele dag krijg ik insuline, maar soms moet er wat bij.”

“Saskia komt elke dag op school om mij te helpen”

 

“Met Saskia heb ik het meestal over mijn diabetes, maar ook over voetbal of over Simone – mijn nieuwe moeder – die heeft een kindje in haar buik. Ik weet al dat het een jongetje is. Dat is wel spannend, want ik ben enig kind.”

“Op een gegeven moment zal Saskia niet meer komen. Ik denk als ik in groep zeven zit. Dan kan ik het zelf doen. Saskia zal ik niet missen, want ik zie haar nog wel vaker hier op school en in Baarn.”

“Ik ben al vaker in een magazine geweest hoor. Mijn moeder maakte bladen, eentje over kanker, dat had ze zelf ook. Mag ik wat vragen? Hoe lang duurt dit gesprek? Ik moet namelijk zo weer naar de klas. We gaan spelletjes doen.”

Client: Thom Gijzen
Buurzorgmedewerker: Saskia de Wilde
Buurtzorgteam: Baarn

 

Dit interview is uit een reeks van 5 clienten en hun buurtzorgmedewerker. Lees ze hier alle 5 (PDF)